Adatvédelmi nyilatkozat

Tudjuk, hogy a személyes adatai és azok kezelésének módja fontos Önnek, ezért azt szeretnénk, ha bízna abban, hogy a Kotányi Hungária Kft. (székhely: 2045 Törökbálint, Tópark utca 6., adószám:10780208-2-13;Cégjegyzékszám :13-09-189426, a továbbiakban: Adatkezelő) gondosan kezeli az Ön személyes adatait. Ez az Adatvédelmi nyilatkozat segít megérteni, hogy milyen személyes adatokat gyűjtünk, azokat miért gyűjtjük és mire használjuk.

Kérjük, szánjon néhány percet az adatvédelmet érintő tevékenységünk megismerésére, és tudassa velünk e-mailben, ha kérdése van, vagy küldje el kérdéseit a weboldalunkon található „Kapcsolat” űrlap segítségével.

Látogatóink weboldalunkat alapvetően személyes adatok megadása nélkül használhatják.

Önnek jogában áll kifogást emelni személyes adatai egyes felhasználási módja ellen, beleértve a személyes adatainak direkt marketing célú felhasználását. Tekintse meg a jogait és azok gyakorlásának módjait.

1. KI GYŰJTI AZ ADATOKAT?
A KOTÁNYI számára megadott vagy általa gyűjtött személyes adatokat a KOTÁNYI Hungária Kft. kezeli.

Ez az Adatvédelmi nyilatkozat a KOTÁNYI által a vállalat termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatban gyűjtött személyes adatokra vonatkozik.

Ez az Adatvédelmi nyilatkozat a KOTÁNYI marketingtartalmaira is vonatkozik, beleértve a KOTÁNYI-termékekre és -szolgáltatásokra vonatkozó ajánlatokat és hirdetéseket, amelyeket mi küldünk (vagy a nevünkben eljáró szolgáltató küld) Önnek harmadik fél weboldalain, platformjain és alkalmazásain az Ön weboldalhasználati információi alapján. Ezek a harmadik fél által működtetett weboldalak általában saját adatvédelmi nyilatkozattal és általános szerződési feltételekkel rendelkeznek. Javasoljuk, hogy ezeket olvassa el a weboldalak használata előtt.

2. MILYEN SZEMÉLYES ADATOKAT GYŰJTÜNK?
Személyes adat (név, lakóhely szerinti város, e-mail cím) minden olyan információ, amely közvetlenül vagy közvetett módon egy adott személy azonosítására használható.

Ön nem köteles megadni a KOTÁNYInak az általa igényelt személyes adatait, de ha emellett dönt, nem biztos, hogy el tudjuk juttatni Önhöz a termékeinket vagy szolgáltatásainkat, vagy magas színvonalú szolgáltatást tudunk nyújtani, vagy a kérdéseire válaszolni tudunk.

Személyes adatokat több forrásból is gyűjthetünk. Ebbe beletartoznak:

az Ön által számunkra közvetlenül megadott személyes adatok,az általunk automatikusan gyűjtött személyes adatok .

Személyes adat minden olyan információ, amely közvetlenül vagy közvetett módon egy adott személy azonosítására használható. Ez a meghatározás magában foglalja a direkt marketing-kampányokon, nyereményjátékokon és versenyeken keresztül offline módon gyűjtött, illetve a weboldalon, harmadik felek platformjain található alkalmazásainkon és márkaoldalainkon, valamint harmadik fél platformjain át elérhető vagy használt alkalmazásokon keresztül online gyűjtött személyes adatokat.

Amikor kapcsolatba lép velünk, kérhetjük Öntől a személyes adatait (név, lakóhely szerinti város, e-mail cím). A KOTÁNYI vállalatai megoszthatják egymással ezeket a személyes adatokat és felhasználhatják azokat a jelen Adatvédelmi nyilatkozatnak megfelelő módon (Adatvédelmi Nyilatkozat 4.pontja). Ezeket termékeink, szolgáltatásaink, tartalmaink és hirdetéseink javítása érdekében egyéb információkkal is kombinálhatjuk.

3. A SZEMÉLYES ADATOK GYŰJTÉSÉNEK MÓDJA
Személyes adatokat több forrásból is gyűjtünk. Ebbe beletartoznak:

Az Ön által számunkra közvetlenül megadott személyes adatok. Adatokat gyűjtünk szolgáltatásaink és termékeink használatának módjáról, a megtekintett vagy használt tartalom típusairól, illetve az Ön tevékenységének gyakoriságáról és időtartamáról. Akkor is gyűjtünk személyes adatokat, amikor Ön feliratkozik egy marketing hírlevélre, részt vesz egy felmérésen. Ennek során személyes adatokat kérhetünk Öntől(név, lakóhely szerinti város, e-mail cím) 

Automatikusan gyűjtött személyes adatok. Akkor is kapunk és tárolunk bizonyos típusú személyes adatokat, amikor Ön online interakcióba lép velünk. Például sütiket és nyomkövetési technológiákat használunk (ha többet szeretne megtudni, olvassa el a kulcsfontosságú kifejezéseket) személyes adatok gyűjtéséhez, amikor az Ön webböngészője a weboldalainkat, a hirdetéseinket vagy a KOTÁNYI által vagy nevében elhelyezett más webhelyeken található tartalmat eléri. Az Ön személyes adatait akkor is gyűjtjük, amikor Ön keres, posztol, egy versenyen vesz részt vagy kérdőívet tölt ki, illetve ügyfélszolgálati munkatársainkkal kommunikál. Példák az általunk gyűjtött személyes adatok típusaira; IP-cím (ha többet szeretne megtudni, olvassa el a kulcsfontosságú kifejezéseket), eszközazonosító, helyadatok, számítógép- és csatlakozási információk, például a böngésző típusa és verziója, az időzóna beállítása, a böngészőbővítmények típusai és verziói, operációs rendszer és a vásárlási előzmények, amelyeket a KOTÁNYI olykor összesít más fogyasztók hasonló információival. A KOTÁNYI weboldalain történő internetböngészés során szoftveres eszközökkel mérhetünk és gyűjthetünk a munkamenetre vonatkozó információkat, beleértve az oldal válaszidejét, a letöltési hibákat, a kotanyi.hu weboldal aloldalak látogatásának időtartamát, az oldal interakcióinformációit, és az oldalról történő elnavigálás módjait. Olyan műszaki információt is gyűjthetünk, amelyek segítenek az Ön eszközét csalásmegelőzési és diagnosztikai célokból azonosítani. Egyéb forrásokból gyűjtött személyes adatok. Más forrásokból is gyűjtünk személyes adatokat, beleértve a harmadik felekkel kialakított megbízható partnerségeket, illetve ahol harmadik felek platformjain  KOTÁNYI-fiókot működtetünk: Például amikor a Facebookon a „lájk” gombot, a Google + -on a „+1” funkciót használja. Ezenkívül tájékoztatást kapunk az Ön és más látogatók hirdetésünkkel kapcsolatos interakcióiról annak méréséhez, hogy hirdetéseink relevánsak és sikeresek-e. Információt gyűjtünk továbbá Önről és az Ön tevékenységeiről harmadik felektől, amikor közösen kínálunk szolgáltatásokat vagy termékeket, vagy olyan külső adatfejlesztő szolgáltatóktól (ha többet szeretne megtudni, olvassa el a kulcsfontosságú kifejezéseket), akik elemzéseket nyújthatnak a KOTÁNYI.

4. MILYEN CÉLRA HASZNÁLJUK AZ ÖN ADATAIT?
Az Ön személyes adatait csak meghatározott célokból gyűjtjük, dolgozzuk fel. Az adatgyűjtés céljai: A panaszok kezelése, termékeink, kommunikációs csatornáink és weboldalaink funkcionalitásának fejlesztése és javítása, valamint személyre szabott termékek, kommunikáció, célzott hirdetések és termékajánlatok biztosítása céljából.

Az Ön online böngészésére, keresési tevékenységére, vásárlási magatartására és márkakommunikációnkkal történő interakciójára vonatkozó információk elemzésével, továbbá szegmensek (bizonyos közös jellemzőkkel rendelkező ok) kialakítása és az Ön személyes adatainak egy vagy több szegmensbe helyezése révén profilokat hozunk létre.

A KOTÁNYI továbbá automatizált eszközökkel is feldolgozza az Ön személyes adatait. Az automatizált döntés egy kizárólag automatikus eszközökkel meghozott döntés, ahol emberek nem vesznek részt az Ön személyes adataival kapcsolatos döntés meghozatalának folyamatában.

Az Ön személyes adatait csak az alábbi célokból gyűjtjük, és dolgozzuk fel:

  • Az Ön tájékoztatás kérésének feldolgozása és megválaszolása, vagy kapcsolatfelvétel során a kérdései/kérelmei megválaszolása érdekében. 
  • Azon versenyek vagy promóciók céljából, amelyeken Ön részt vesz. regisztráció és/vagy feliratkozás a hírlevelünkre vagy más kommunikációs csatornára. 
  • Az Ön versenyeken, nyereményjátékokban vagy promóciós tevékenységekben történő részvételével kapcsolatos mindennapi üzleti igényeink kezelése. 
  • Belső képzési és minőségbiztosítási célokból.
  • A fogyasztók érdeklődési köre, akarata és változó igényei megértése céljából a weboldalunk, jelenlegi termékeink és szolgáltatásaink fejlesztése és/vagy új termékek és szolgáltatások fejlesztése érdekében.
  • Továbbá hogy személyre szabott termékeket, kommunikációt, célzott hirdetéseket és termékjavaslatokat nyújtsunk Önnek.

Amikor az Ön személyes adatait a fent említett célokból gyűjtjük, a gyűjtés megkezdésekor vagy előtte tájékoztatni fogjuk Önt.

Adott esetben kérni fogjuk az Ön hozzájárulását a személyes adatok feldolgozásához. Ha engedélyezte a feldolgozási tevékenységeket, bármikor jogában áll a hozzájárulását visszavonni.

Bizonyos esetekben jogos érdekekre hivatkozva dolgozzuk fel az Ön személyes adatait. Jogos érdek áll fenn akkor, amikor például Ön regisztrál, és mi az összegyűjtött személyes adatokat termékeink vagy szolgáltatásaink javítása érdekében adatelemzéshez használjuk fel. Ezt az indítékot csak abban az esetben használjuk, ha jogos érdek érvényesítéséhez szükséges, például egy szerződés teljesítésének elősegítéséhez vagy egy szolgáltatás optimalizálásához, és ha nem kerül túlsúlyba azokkal a jogokkal szemben, amelyeket Ön magánszemélyként élvez. Erre a jogalapra csak akkor fogunk támaszkodni, ha a személyes adatok feldolgozásának nincs kevésbé tolakodó módja. Biztosíthatjuk Önt, hogy ha a személyes adatok feldolgozásának okaként jogos érdekre hivatkozunk, erről nyilvántartást vezetünk, és Önnek joga van ezt az információt megkérni.

Az Ön személyes adatait feldolgozzuk olyan szerződés teljesítéséhez, amelynek jelenleg vagy a jövőben Ön az egyik szerződő fele. Például fel kell dolgoznunk az Ön szermélyes adatait egy Ön által vásárolt termék vagy szolgáltatás nyújtásához, egy versenyen történő részvétel lehetőségének biztosításához, vagy az Ön által kért termékminták elküldéséhez. Az Ön személyes adatait akkor is feldolgozzuk, ha törvényi (például adó- vagy társadalombiztosítási) kötelességünk az ilyen feldolgozás végrehajtása. Például egy bírósági végzés vagy egy felmondás megkövetelheti tőlünk, hogy személyes adatokat dolgozzunk fel egy adott célra.

PROFILALKOTÁS
A KOTÁNYI az Ön személyes adatait profilok létrehozására használja. Az Ön online böngészésére, keresési tevékenységére, vásárlási magatartására és márkakommunikációnkkal történő interakciójára vonatkozó információk elemzésével, továbbá szegmensek (bizonyos közös jellemzőkkel rendelkező ok) kialakítása és az Ön személyes adatainak egy vagy több szegmensbe helyezése révén profilokat hozunk létre. A KOTÁNYI ezeket a szegmenseket a weboldal és az Önnel folytatott kommunikáció személyre szabására használja (például releváns tartalmak nyújtása, amikor Ön ellátogat a weboldalra vagy az Önnek küldött hírlevélben), illetve a KOTÁNYI márka releváns ajánlatainak és hirdetéseinek megjelenítésére a KOTÁNYI és harmadik fél weboldalain. A szegmensek harmadik féltől származó kampányokhoz is használhatók a KOTÁNYI-weboldalon. A KOTÁNYI akkor készít profilokat, ha Ön ehhez hozzájárulását adta, például elfogadta a sütik beállítását a böngészőjében, vagy feliratkozott a márkánk e-mail hírlevelére. Személyes adatai ezen a módon történő felhasználásának megakadályozására Ön bármikor visszavonhatja a hozzájárulását a Sütikre vonatkozó nyilatkozatunkban található sütik kezelése menüpontban, vagy leiratkozhatja e-mail címét, ha bejelentkezett valamelyik weboldalunkra, vagy ha regisztrált egy marketinghírlevélre.

A KOTÁNYI az Ön hozzájárulásával az alábbi helyekről gyűjt személyes adatokat:
a weboldalon arról, hogy Ön mit néz meg és milyen módon kerül interakcióba a tartalmunkkal,a közösségi média platformjain és más kiadók weboldalain digitálisan megjelenő hirdetések révén, és az Ön által az érdeklődési területeiről online kitöltött és hozzánk elküldött űrlapokból. 

Ezeket az adatokat annak profilozására használjuk fel, hogy Ön mit kedvel és mit nem. Ezen profilinformációk alapján olyan hirdetéseket jelentethetünk meg Önnek, amelyekről azt gondoljuk, hogy kedvelni fogja és látni akarja azon tartalmak alapján, amelyet nálunk vagy azon hirdetők hálózatában látott, amelyekkel hirdetünk. Az Ön hozzájárulásával használhatjuk az aktuális földrajzi helyzetét olyan promóció- vagy eseményhirdetések megjelentetésére, amelyek az Ön közelben zajlanak, és amelyekről úgy gondoljuk, hogy érdekelhetik Önt. Felhasználhatunk olyan adatokat is, amelyeket Ön válogatott harmadik feleknek megadott, és amelyek továbbadásához hozzájárult, például életkor, nem, életszakasz és szélesebb érdeklődési kör, hogy azonosítsuk azon személyeket, akik szerintünk Önhöz hasonló dolgok iránt érdeklődnek és érdekelnék őket hasonló hirdetések.

5. KIVEL OSZTJUK MEG?
Globális vállalatként a KOTÁNYI a cégen belül és kiválasztott harmadik felekkel osztja meg az Ön személyes adatait. Személyes adatait például megosztjuk külső szolgáltatókkal, más harmadik felekkel, valamint üzleti transzferek vagy jogi közzététel esetén.

Globális vállalatként a KOTÁNYI a cégen belül és kiválasztott harmadik felekkel osztja meg az Ön személyes adatait a következő esetekben:

Külső szolgáltatók. Annak érdekében, hogy az Ön kéréseinek eleget tegyünk, a kérdéseire válaszoljunk, a megrendeléseit teljesítsük, a kuponokat beváltsuk, termékmintákat küldjünk Önnek, lehetővé tegyük a sorsolásokon való részvételt vagy más funkciókat, továbbá szolgáltatásokat és anyagokat tegyünk elérhetővé az Ön számára a weboldalon keresztül, személyes adatait megosztjuk olyan külső szolgáltatókkal, amelyek a nevünkben funkciókat látnak el, például olyan vállalatokkal, amelyek a KOTÁNYI weboldalait hosztolják vagy üzemeltetik, adatokat elemeznek, ügyfélszolgálatot biztosítanak, postai vagy kézbesítési, szolgáltatásokat nyújtanak, továbbá szponzorokkal vagy olyan harmadik felekkel, akik a promócióinkban részt vesznek vagy azokat kezelik. Ezek a szolgáltatók a funkcióik ellátásához szükséges személyes adatokhoz férhetnek hozzá, amelyeket más célokra nem használhatnak. Ezen felül kötelesek ezeket a személyes adatokat az Adatvédelmi nyilatkozatnak megfelelően és az alkalmazandó adatvédelmi törvények és előírások által megengedett módon feldolgozni. Ezek a szolgáltatók: Rewart Kft. (Budapest 1016 Hegyalja út 7-13), iWebMa Magyarország Kft. (Budapest 1132 Visegrádi u. 31.); Melody-Motor-Media Kereskedelmi Futár és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (1031 Budapest, Péter utca 6.).

Más harmadik felek. Az Ön személyes adatait felhasználjuk vagy megosztjuk a szponzorainkkal, hirdetőinkkel, hirdetési hálózatunkkal, a hirdetési kiszolgálókkal, a közösségi médiahálózatokkal, analitikát készítő cégekkel és más harmadik felekkel marketinggel, promócióval, adatfejlesztéssel (ha többet szeretne megtudni, olvassa el a kulcsfontosságú kifejezéseket) és más ajánlatokkal, illetve termékinformációkkal kapcsolatban. Üzleti transzferek. Személyes adatait felhasználjuk vagy megosztjuk a KOTÁNYI-val belső okokból, elsősorban üzleti és üzemeltetési célokra. Üzleti tevékenységünk további fejlesztése során eszközöket, leányvállalatokat vagy üzleti egységeket adhatunk el vagy vásárolhatunk meg. Az ilyen tranzakciók során az Ön személyes adatai átruházott üzleti vagyonnak minősülnek, de továbbra is vonatkoznak rájuk a korábban létrejött adatvédelmi nyilatkozatokban tett ígéretek (kivéve, természetesen ha Ön másképp nem rendelkezik). Ha egy másik jogalany megvásárol minket, az üzleti tevékenységünket, vagy vagyonunk részét vagy egészét, vagy a KOTÁNYI weboldalával kapcsolatos vagyontárgyakat, akkor az Ön személyes adatait az átvilágítási folyamat részeként megosztjuk ezzel a jogalannyal, és az átruházott eszközök egyikeként átruházzuk rá. Továbbá, ha csődeljárást vagy átszervezést kezdeményezünk vagy ezeket ellenünk kezdeményezik, minden személyes adat a vagyontárgyunknak minősül és ebben a minőségben lehetségessé válik az értékesítésük vagy harmadik félre történő átruházásuk. Jogi közzététel. Személyes adatait átruházhatjuk és közzétehetjük harmadik felek számára:

jogi kötelezettségből,amikor jóhiszeműen úgy ítéljük meg, hogy az alkalmazandó jog ezt megköveteli,egy vizsgálatot folytató kormányzati hatóságok kérésére,az általunk kiadott „Felhasználási feltétel” vagy más hatályos szabályzatok ellenőrzése vagy érvényesítése érdekében,csalás, vagy bármilyen műszaki vagy biztonsági rés felderítése és védelme érdekében,egy vészhelyzetre történő reagálásként, vagy harmadik felek, a KOTÁNYI weboldalának látogatói, a KOTÁNYI vagy a nyilvánosság jogainak, tulajdonának, biztonságának, vagy épségének védelme érdekében.

NEMZETKÖZI ADATTOVÁBBÍTÁS
A KOTÁNYI személyes adatokat oszt meg a vállalaton belül vagy harmadik felekkel az ebben az Adatvédelmi nyilatkozatban leírt célokra (Adatvédelmi nyilatkozat 4.pontja).

Az Európai Gazdasági Térségen (EGT) belül gyűjtött személyes adatokat a KOTÁNYI csak az alábbi körülmények esetén küldi külföldre:

utasítás teljesítésére,jogi kötelezettségből, vagy az üzleti működésünket és szolgáltatásnyújtásunkat segítő ügynökeinkkel és tanácsadóikkal történő együttműködéshez.

Ha az EGT területein kívülre továbbítunk személyes adatokat, a KOTÁNYI gondoskodik arról, hogy azok ugyanolyan védelmet élvezzenek, mintha az EGT-n belül használnák őket. A  GDPR 13. cikk (1) bekezdés f) pontja és a GDPR 14. cikk (1) bekezdés f) pontja szerint: „adott esetben annak ténye, hogy az adatkezelő valamely harmadik országbeli címzett vagy valamely nemzetközi szervezet részére kívánja továbbítani a személyes adatokat, továbbá a Bizottság megfelelőségi határozatának léte vagy annak hiánya, vagy a 46. cikkben, a 47. cikkben vagy a 49. cikk (1) bekezdésének második albekezdésében említett adattovábbítás esetén a megfelelő és alkalmas garanciák megjelölése, valamint az ezek másolatának megszerzésére szolgáló módokra vagy az elérhetőségükre való hivatkozás.

Ennek alapján az alábbi biztosítékok egyikét fogjuk használni:

az adatokat olyan EGT-n kívüli országba továbbítjuk, amelynek adatvédelmi jogszabályai az EGT jogszabályainak megfelelő szintű védelmet biztosítanak a személyes adatok számára,a külföldi harmadik féllel olyan szerződést kötünk, amely kötelezi a felet, hogy a személyes adatokat az EGT-hez hasonlóan védje, vagya személyes adatokat olyan szervezeteknek továbbítjuk, amelyek részei az Európai Unióval kötött, határokon átnyúló adattovábbításra vonatkozó egyedi megállapodásoknak (pl. Adatvédelmi pajzs, egy olyan keretrendszer, amely meghatározza az Egyesült Államok és az európai országok között továbbított adatok védelmére vonatkozó szabályokat).

6. HOGYAN VÉDJÜK AZ ÖN SZEMÉLYES ADATAIT?
A KOTÁNYI nagyon komolyan veszi az Ön személyes adatainak biztonságát . Minden erőfeszítést megteszünk azért, hogy személyes adatainak védelmet biztosítsunk a visszaélés, interferencia, elvesztés, illetéktelen hozzáférés, módosítás vagy közzététel ellen.

Intézkedéseink közé tartozik a megfelelő hozzáférés-ellenőrzés életbe léptetése, befektetés az általunk használt informatikai környezetek megvédésére szolgáló, legfrissebb információbiztonsági eszközökbe, és ahol csak lehetséges, a személyes adatok titkosítása, álnevesítése és névtelenné tétele.

Az Ön személyes adataihoz történő hozzáférés csak a munkavállalóink és ügynökeink számára, is csak a szükséges mértékben engedélyezett, és szerződésben foglalt, szigorú titoktartási kötelezettséget kötünk ki, ha a feldolgozást harmadik felek végzik.

7. MEDDIG ŐRIZZÜK MEG AZ ÖN SZEMÉLYES ADATAIT?
Az Ön személyes adatait addig őrizzük meg, amíg azt a kezelés célja szükségessé teszi.

Az Ön személyes adatait addig őrizzük meg, amíg azt a kezelés célja szükségessé teszi. Például ha Ön online vásárol tőlünk, a vásárlással kapcsolatos adatokat a vétel révén létrejött konkrét szerződése teljesítéséhez megőrizzük, utána pedig a személyes adatokat annyi ideig tároljuk (Ptk. szerinti 5 év vagy számviteli bizonylatok esetén  8 év a megőrzési idő), ami lehetővé teszi számunkra, hogy a vásárlással kapcsolatos panaszokat, kérelmeket vagy aggályokat kezeljük vagy azokra válaszolni tudjunk. Amennyiben hozzájárulás alapú az adatkezelés, akkor az érintett adatkezeléshez adott hozzájárulásának visszavonásáig kezelik az adatokat.

A közvetlenül a célzott kommunikáció céljára gyűjtött, azonosítható adatokat a lehető legrövidebb ideig őrizzük, amely időszak után intézkedések biztosítják végleges törlésüket.

Az általunk kezelt személyes adatokat megvizsgáljuk és biztonságos módon töröljük, vagy bizonyos esetekben anonimizáljuk, ha megőrzésüket jogi, üzleti vagy fogyasztói indok nem teszi szükségessé.

8. ÖNNEK MILYEN JOGAI VANNAK?
A személyes adataival és azok feldolgozásának módjával kapcsolatos jogai. Adatfeldolgozók: Rewart Kft. (Budapest 1016 Hegyalja út 7-13), iWebMa Magyarország Kft. (Budapest 1132 Visegrádi u. 31.); Melody-Motor-Media Kereskedelmi Futár és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (1031 Budapest, Péter utca 6.)

Ezeket a jogokat Ön bármikor gyakorolhatja. Az alábbiakban áttekintést adunk ezekről a jogokról, valamint az Önre háruló teendőkről. Ön gyakorolhatja a jogait e-mail küldésével ( info.hu@kotanyi.com) vagy elküldheti kérelmét a weboldalon (https://hu.kotanyi.com/) található „Kapcsolat” űrlap segítségével.

Amikor feldolgozzuk az Ön személyes adatait, a feldolgozás módjára vonatkozóan Ön számos joggal rendelkezik, amelyeket bármikor gyakorolhat. Az alábbiakban áttekintést adunk ezekről a jogokról, valamint az Önre háruló teendőkről. Ön gyakorolhatja a jogait e-mail küldésével vagy elküldheti kérelmét a weboldalon található „Kapcsolat” űrlap segítségével.

A tájékoztatáshoz való jog. Önnek joga van ahhoz, hogy világos, átlátható és könnyen érthető információkat kapjon személyes adatai felhasználásának módjáról és a jogairól. Ezért biztosítjuk Önnek ezeket az információkat ebben a Nyilatkozatban. 

A hozzáféréshez és a helyesbítéshez való jog. Bármikor joga van a személyes adataihoz hozzáférni, valamint azokat javítani vagy aktualizálni. Tisztában vagyunk ennek a fontosságával, és ha Ön szeretné gyakorolni a jogait, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba. 

Az adatok hordozhatóságának joga. Az Ön által megadott személyes adatok hordozhatók. Ez azt jelenti, hogy bizonyos körülmények között elektronikusan mozgathatók, másolhatók vagy továbbíthatók. 

A felejtéshez való jog. Bizonyos körülmények között jogában áll kérni, hogy az adatait töröljük. Ha törölni szeretné az általunk kezelt személyes adatait, kérjük, tudassa velünk, és ésszerű lépéseket teszünk annak érdekében, hogy a jogi követelményeknek megfelelően kérésének eleget tegyünk. Ha az általunk gyűjtött személyes adatokra már semmilyen célból sincs szükség, és a törvény nem kötelez minket a megőrzésükre, akkor mindent megteszünk, hogy azokat töröljük, megsemmisítsük vagy véglegesen azonosíthatatlanná tegyük. 

Az adatkezelés korlátozásának joga. Bizonyos körülmények között jogában áll korlátozni, hogy személyes adatait feldolgozzák. 

A kifogás joga. Bizonyos körülmények között Önnek jogában áll kifogást emelni a feldolgozás bizonyos típusai ellen, beleértve a direkt marketing célú feldolgozást (pl. hogy értesítést vagy különböző potenciális lehetőségekről tájékoztató e-maileket küldjünk Önnek).

A panaszbenyújtás joga a felügyeleti hatóságnál. Önnek joga van panaszt benyújtani közvetlenül bármely helyi felügyeleti hatósághoz arról, hogy miként dolgozzuk fel a személyes adatait. 

A hozzájárulás visszavonásának joga. Ha hozzájárult bármihez, amit személyes adataival teszünk (a személyes adatai feldolgozásának jogalapjaként a hozzájárulására támaszkodunk), Önnek jogában áll a hozzájárulását bármikor visszavonni (ám ha így tesz, az nem jelenti azt, hogy bármi jogellenes, amit a visszavonásig a személyes adataival az Ön hozzájárulásával tettünk). Bármikor visszavonhatja a személyes adatai feldolgozásához adott hozzájárulását, ha felveszi velünk a kapcsolatot az alábbiakban részletezett csatornákon. 

Az automatizált döntéshozatalhoz kapcsolódó jogok. Önnek joga van visszautasítani, hogy alanya legyen egy kizárólag automatizált folyamatra épülő döntésnek, és amely jogi vagy más jelentős következményt okoz Önnek. 

Különösen joga van:

az emberi beavatkozáshoz,a nézetét kifejezni,a döntés magyarázatát megkapni az értékelést követően és egy ilyen döntést megkérdőjelezni.

Jogérvényesítési lehetőségek

Az adatkezelők mindent elkövetnek, hogy a személyes adatok kezelése a jogszabályoknak megfelelően történjék, amennyiben úgy érzi ennek nem feleltünk meg, úgy kérjük, írjon nekünk az info.hu@kotanyi.com e.mail címre, vagy a 2045 Törökbálint, Tópark utca 6. levelezési címre.

Amennyiben úgy érzi, hogy megsértették a személyes adatok védelméhez való jogát az irányadó jogszabályok szerint jogorvoslattal élhet a hatáskörrel rendelkező szerveknél

  • Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., ugyfelszolgalat@naih.hu; www.naih.hu)
  • bíróságnál.

Az elektronikus úton küldött reklámokkal kapcsolatban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jár el, a részletes szabályozás  az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló a 2001. évi CVIII. törvényben olvashatók.

9. HOGYAN LÉPHET KAPCSOLATBA A KOTÁNYIVAL?

Kotányi Hungária Kft.
Törökbálint
Tópark utca 6.
2045
T +36 23 516 900
info.hu@kotanyi.com

Ha kérdései vagy aggályai merülnek fel a KOTÁNYI Adatvédelmi nyilatkozatával vagy adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban, vagy panaszt kíván tenni egy helyi adatvédelmi jogszabály megsértése miatt, kérjük, küldjön e-mailt (info.hu@kotanyi.com), vagy küldje el kérelmét a weboldalon(https://hu.kotanyi.com/) található „Kapcsolat” űrlap segítségével.

Amikor adatvédelemre vagy hozzáférésre vonatkozó kérelmet kapunk, egy erre kirendelt csoport kezeli a megkereséseket, és foglalkozik azzal a konkrét aggállyal és kérelemmel, amelyre Ön megoldást keres. Ha az Ön által jelzett probléma természetét tekintve súlyosabb, további információt kérhetünk Öntől. Minden ilyen érdemi megkeresésre válaszolunk. Ha Ön nem elégedett a kapott válasszal, panaszát benyújthatja a saját országában működő felügyeleti hatósághoz. Ha megkérdez minket, törekedni fogunk arra, hogy az Ön körülményeire alkalmazandó panasztételi lehetőségekről tájékoztatást nyújtsunk.

10. HOGYAN TARTJUK NAPRAKÉSZEN EZT A NYILATKOZATOT?
Ezt az Adatvédelmi nyilatkozatot szükség esetén aktualizálni fogjuk, hogy a fogyasztók visszajelzéseit, valamint a termékeinkben és szolgáltatásainkban bekövetkezett változásokat tükrözze.

Ezt az Adatvédelmi nyilatkozatot szükség esetén aktualizálni fogjuk, hogy a fogyasztók visszajelzéseit, valamint a termékeinkben és szolgáltatásainkban bekövetkezett változásokat tükrözze. Amikor ezt a nyilatkozatot megváltoztatjuk, az oldal tetején található „Utoljára frissítve:” dátumot is módosítjuk. Ha a változások jelentősek, nyomatékosabb értesítést biztosítunk (beleértve bizonyos szolgáltatások esetében az e-mailen történő értesítést az Adatvédelmi nyilatkozat változásról). 

11. KIEGÉSZÍTŐ ADATVÉDELMI FELTÉTELEK ÉS NYILATKOZATOK
A jelen Adatvédelmi nyilatkozaton kívül sor kerülhet olyan kampányokra és promóciókra, amelyekre kiegészítő adatvédelmi feltételek vagy nyilatkozatok vonatkoznak. Javasoljuk, hogy olvassa el ezeket a kiegészítő adatvédelmi feltételeket és nyilatkozatokat, mielőtt bármilyen kampányban vagy promócióban részt vesz, mivel a részvétele esetén köteles betartani a vonatkozó feltételeket. Bármilyen kiegészítő adatvédelmi feltételt és nyilatkozatot jól észrevehetően elérhetővé teszünk az Ön számára.